Седмица на Италия

В церемонията, проведена с участие на много ученици от училището, бе включен и прочит на различни мисли на Леонардо от представители на класовете с интензивно обучение по италиански език. След това посланикът показа изложбата, създадена от Посолството и Италианския културен институт, илюстрирайки някои аспекти от личността и характера на Леонардо, от които и днес може да се почерпи вдъхновение. Изложбата бе и повод за откриване на тематичния кът „Кино 105“, създаден и подреден изцяло от учениците от класовете с интензивно изучаване на италиански език, който е посветен на зиложби, прожекции и презентации на книги в училището

По повод 100 годишнината от рождението на известния на всички Джани Родари, скъп гост в 105 СУ беше италианският посланик Стефано Балди. Той прочете няколко приказки от прочутата книга на Родари Приказки по телефона.

Ученици от 6-ти и 11-ти клас и учителите по италиански език от 105 СУ подготвиха драматизации по приказки на Родари, които, разбира се, бяха изпълнени на италиански език.

12.04. 2019 Посланик Стефано Балди откри изложбата „Леонардо. Благородният гений“ в 105. СУ “ Атанас Далчев“, гр.София заедно с директора на училището г-жа Цветанка Костадинова.

ИЗВЪНУЧИЛИЩНИ ДЕЙНОСТИ-1 ИЗВЪНУЧИЛИЩНИ ДЕЙНОСТИ-2 ИЗВЪНУЧИЛИЩНИ ДЕЙНОСТИ-3 ИЗВЪНУЧИЛИЩНИ ДЕЙНОСТИ-5 ИЗВЪНУЧИЛИЩНИ ДЕЙНОСТИ-7 ИЗВЪНУЧИЛИЩНИ ДЕЙНОСТИ-6

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*