1. клас

Регистрирането и кандидатстването за прием на ученици в първи клас за учебната 2021/2022 година в Общинските училища на територията на Столична община се извършват по електронен път на адрес: www.kg.sofia.bg. Кратко видео-представяне на електронна система може да видите тук, а текстови инструкции за работа с платформата – тук.

Вход в системата на Столична община за кандидатстване и прием в І клас

Отворете произволен браузър
Изпишете адреса https://kg.sofia.bg/ и заредете страницата с Информационната система за обслужване на детските заведения, подготвителните групи и първи клас в училищата.
Натиснете бутона за ВХОД – горе в дясно на страницата.
Попълнете данните на СЕМЕЙНИЯ профил, с който сте участвали в кампанията за прием в детската градина. Ако сте забравили паролата на профила си, използвайте опцията „Забравена парола“.      
Възстановяването на забравена парола става бързо и лесно, ако си спомняте от коя електронна поща и с данните на кой родител сте направили регистрацията на СЕМЕЙНИЯ профил
Влезте в електронната си поща и проследете връзката.
Ще получите нова парола и указание как да я смените след влизане в профила си.
Ако НЕ си спомняте от коя електронна поща сте направили регистрацията на семейния профил, използвайте опцията „Обратна връзка“ – може да я откриете най-отдолу на страницата за прием.
Попълнете полетата и изпратете заявката. На посочената електронна поща ще получите инструкции.


В случай, че родителят/настойникът е в невъзможност по обективни причини сам да създаде електронен профил на детето, е задължително да попълни в училището по прилежащ район писмено заявление по образец с всички данни, необходими за регистрирането и кандидатстването. Данните се въвеждат в електронната система от директорите на училищата или упълномощено със заповед лице в съшия ден.

Свободните места за прием в първи клас за учебната 2021/2022 година ще бъдат обявени на 19.04.2021 година на www.kg.sofia.bg.

105. СУ предлага 144 места за първокласници, разпределени в 6 паралелки с разширено изучаване на:

 • италиански език
 • английски език
 • математика и природни науки
 • информационни технологии
 • изобразително изкуство
 • Класиранията се извършват според графика на дейностите съгласно въведената от родителя/настойника информация.
  Водещ критерий е близостта на училището до постоянния/настоящия адрес на детето. Прилежащите райони на 105. СУ може да видите тук.
  Децата могат да кандидатстват за приемане в неограничен брой училища, но всяко дете ще бъде класирано само в едно училище, като класиранията се извършват по реда на желанията.
  След всяко класиране родителят/настойникът получава информация по електронна поща за статуса на детето му – класирано/некласирано. Задължение на родителите/настойникът е да следят информацията за класиранията и да спазват сроковете за записване.