BOOKTRAILER FILM FESTIVAL 2020

Скъпи приятели на Буткрейлър Филм Фестивал, Щастливи сме да ви съобщим, че въпреки настоящата ситуация, 15 трейлъра взеха участие във Втория Национален Фестивал за буктрейлъри в България, организиран от 105. СУ „Атанас Далчев“, гр. София! Националното жури гласува онлайн, през официалната платформа на фестивала, и избра победителите за България:

1-во място – „Отклонение“, (Deviation), Блага Димитрова – Ани Енчева, ПМГ „Атанас Радев“, гр. Ямбол;

2-ро място – „Школа по готварство “Храна на любовта”, (The food of love cookery school), Ники Пелегрино – Михаела Иванова, 105. СУ „Атанас Далчев“, гр. София;

3-то място – „Татуировчикът на Аушвиц“, (The tattooist of Auschwitz), Хедър Морис– Калина Горанова, 134. СУ „Димчо Дебелянов“, гр. София.

105. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „АТАНАС ДАЛЧЕВ“, ГР. СОФИЯ

ВИ КАНИ

да вземете участие във Втория

Национален ученически фестивал за буктрейлъри

Този проект дава възможност на учениците да представят своята гледна точка за книги, които са прочели, с помощта на съвременни аудио-визуални средства. Това ще ги мотивира да четат повече, ще им създаде умение да извличат акцентите в творбата, да ги визуализират и едновременно с това да привличат повече читатели.

Участници:

В Националния ученически фестивал за буктрейлъри могат да участват отделни ученици, групи от ученици или цели класове от средните училища.

Срок:

Всички участници трябва да се регистрират чрез онлайн формуляр, който е активен на адрес www.booktrailerfilmfestival.eu/login_register.php до 15.03.2020 г.

Формулярът за записване трябва да се попълни във всяка негова част, като се включат резюме на разглежданата книга и разрешение за разпространение на буктрейлъра.

Награждаване:

На 02.04.2020 г. ще се проведе Вторият Национален филмов фестивал за буктрейлъри, на който ще бъдат наградени най-добрите буктрейлъри на ученици от училища в България. Национално жури ще избере и 5 буктрейлъра, които да участват в XIII европейско издание на Booktrailer Film Festival, което ще се проведе през месец май 2020 г. в гр. Бреша, Италия.

Изисквания за буктрейлърите:

• Буктрейлърът трябва да бъде плод на самостоятелния труд на ученика/учениците. Преподавателите могат да поощряват и стимулират участника/участниците/ по време на работата.

• Трябва да е с продължителност до 1,5 минути, включително финалните надписи.

• Може да бъде озвучен на всякакъв език.

• Трябва да има заглавие, отговарящо на заглавието на книгата, и в него да присъства корицата ѝ.

• Видеото трябва да е качено в собствен канал в You Tube с достъп само за тези, които знаят линка. (линкът е част от регистрационната форма)

• Трябва да има субтитри на английски език, следвайки процедурата, предвидена от YouTube, а не вградени във видеото от програмата, използвана при изработката на буктрейлъра.

• Не трябва да е разпространяван.

• Не трябва да съдържа материали, подлежащ на авторски права и/или права за интелектуална собственост, обвързани с трети лица.

• Изборът на книга и програмата за изработване на трейлъра са свободни.

Допълнителна информация:

Повече информация и цялата програма на Втория Национален филмов фестивал за буктрейлъри ще бъдат публикувани на страницата на 105. СУ „Атанас Далчев“ www.105sou.eu в края на месец февруари.

За въпроси – телефон: 0878939710 и на email: booktrailer.bg@gmail.com

Цялата информация за условията и процедурата по качване на трейлърите можете да намерите на официалната онлайн платформа на Booktrailer Film Festival на адрес www.booktrailerfilmfestival.eu

На 24.02.2020 г. в къта за кино и четене се проведе обучение: “Основни принципи на филмовия монтаж“. В обучението взеха участие ученици от 8-ми до 12-ти клас.
Водещият – Иван Плачков, преподавател по Технология на екранните изкуства в Националната Художествена Академия ни въведе по интересен и разбираем начин в тънкостите на изкуството на монтажа. Срещата ни завърши с обещание за продължение и втора част на обучението, в която да се фокусираме върху озвучаването при заснемане.