Седмица на бащата в 1.а и 1.в клас

седмица на бащата

Седмица на бащата в 1.а и 1.в клас

От 11.12. до 15.12.2017 г. в 1.а и 1.в клас се проведе Седмица на бащата, която включваше различни инициативи – „Аз чета с татко“, „Аз рисувам с татко“, „Аз играя с татко“ и „Моят татко“.

Когато родителите показват, че за тях ученето е нещо важно и полагат целенасочени усилия в тази посока – да се интересуват от това как учи и се чувства детето им в училище, тогава образованието се превръща в ценност и за самото дете. Участието на бащата в училищния живот и в домашната подготовка дава по-голяма увереност и сигурност на детето, както и го стимулира към постижения и успехи.

Като малки птици, мечтаещи да полетят, първокласниците се нуждаят от силното и подкрепящо бащино крило.

В продължение на една седмица бащите на малките ученици от 1.а и 1.в клас се включиха в различни инициативи, където показаха, че е важно да се научим да четем, за да можем да се забавляваме и да се учим от книгите. В класните стаи оживяха забравените Барбарони, забавните Бременски музиканти, Златното момиче и Хитър Петър. С любов и търпение бащите рисуваха с децата в екип, за да покажат колко са големи възможностите ни , когато работим заедно. Бащите взеха активно участие и в различни щафетни игри, показаха  как да се изгради правилната стратегия за победа.

В часа на класа децата разказваха не за  приказни герои, а за своите любими татковци и как се забавляват заедно, показвайки техни снимки. Те с ентусиазъм нарисуваха  портрети на своите бащи, за които остана предизвикателството да се разпознаят.

За класните ръководители г-жа Д. Анастасова и Р. Бъчварова, както и за учителките в целодневната група  Е. Гълъбова и М. Петрова седмицата бе изпълнена с емоции и удовлетворение от съвместната работа с родителите.