ПЪРВА МОБИЛНОСТ ПО ПРОЕКТ ЕРАЗЪМ + ART|TЯA Art Trailer Erasmus+ 2018-1-IT02-KA229-048556_4

проект еразъм

ПЪРВАТА МОБИЛНОСТ ПО ПРОЕКТ

 ЕРАЗЪМ + ART|TЯA Art Trailer Erasmus+ 2018-1-IT02-KA229-048556_4

 ВЕЧЕ Е ФАКТ!

 

  От 25.11. до 01. 12.2018г. се проведе мобилност по проект ЕРАЗЪМ + ART|TЯA Art Trailer Erasmus+ 2018-1-IT02-KA229-048556_4 в гр. Фрежус /Франция/.

 Пристигнаха участниците от Полша, Италия, Австрия и България. Домакините от лицея „Алберт Камю” ни посрещнаха с усмивки и много емоции.

  За петдневната среща беше направена интересна и познавателна програма, която беше представена на участниците още първия ден. След запознаването с програмата учениците посетиха часове , заедно с децата от приемните семейства.

 Следобед участниците в проекта гледаха филм за художника Ван Гог и коментираха техниките, използвани при заснемането, както и настроението, което филмът създава.

  На 27.11. отново се срещнахме в лицея . Разделиха ни на три групи , всяка от които беше придружена от екскурзовод, който ни запозна със забележителностите на града. След това отидохме  в ателието на един художник, който се занимава с литография  от около 40 години. Той ни разказа за техниката и ни демонстрира как се създава една литография. В 14:00 часа се върнахме в лицея и ни показаха различни техники за снимане на видео. Направиха ни и демонстрация  как се работи с дрон на открито.

  На другия ден отново се срещнахме в училището и ни разделиха на групи по четирима. Трябваше да измислим сценарий, по който да снимаме кратко видео, но да е от различни ъгли, за да може да се монтира .

  След това имахме прием, на който директора на лицея поздрави участниците в проекта и пожела успех на всички.

  На следобедните занимания ни разказаха как  да се организираме преди снимане на видеоклип, показаха ни видеоклипове, които бяха страхотни. Избрахме Алекси да представлява българската група пред местното радио, в чието предаване учениците говориха за проекта и за това какво им дава той.

  В четвъртък, 29.11., посетихме  Кан, градът, в който се провежда един от най-престижните Международни филмови фестивали, и Антиб, един от най-популярните френски курорти. Беше много емоционално. Снимахме се на червената пътека, а в Антиб разгледахме Музея на Пикасо и имахме възможност да видим много от картините на този световноизвестния художник.

  Последният ден прекарахме в Ница. Разгледахме Музея за изящни изкуства. Видяхме невероятни картини. После разгледахме града, който ни посрещна с дъжд от сълзи, сякаш разбираше, че ни предстои раздяла и също тъгуваше.

   На другия ден се разделихме с нашите френски приятели с обещание, че ще се срещнем пак!!!