Втора среща по проекта: ЕРАЗЪМ + „ART|TЯAilers“

еразъм

Втора среща по проекта: ЕРАЗЪМ + ART|TЯA : From ART TЯAilers towards new skills and competences, more responsive to the labour market and the knowledge-based society needs”

се състоя в гр.Нови Тарг , Полша от 28.02.2019 до  02.03.2019 г.

Всички участници представиха своята държава или регион с кратка презентация, както и с характерен предмет. За нашето представяне бяхме избрали мартеницата, което повиши ентусиазма на всички присъстващи домакини и гости от Австрия, България, Италия, Полша и Франция.

Полските домакини използваха два филма: 1/Разказът чрез умело използване на стари карти и снимки на Теофила Силберинг за преживяното през нацистката окупация в Полша и 2/ Номинираният за Оскар „ Дани Бой“, в който чрез средствата на анимацията  е пресъздаден света на различните и пагубното решение да загубиш своята идентичност. Основно внимание в работните семинари беше обърнато на възможностите за пресъздаване на лично отношение в изкуството на плаката, заснемането на интересни обекти от красивата природа и забележителности, картини и творби на полски автори в многобройни галерии. На участниците беше дадена възможност да правят собствени колажи и постери, да редактират скрипт и миксират музика,  да управляват видео стена.

След разглеждане на мемориала на загиналите от нацистките зверства в Освиенцим се проведе уъркшоп за човешките права, което бе отразено в постери. Истинско удоволствие за всички участници беше разходката в Полските Татри и планинския курорт Закопане. Гостоприемството на полските семейства беше вълнуващо, както и интернационалното общуване на повече от 5 езика.https://photos.app.goo.gl/SV7awX51kkUe83fr7