Обръщение на г-жа Цветанка Костадинова, директор

отличие

Уважаеми ученици и родители,

          Намираме се в извънредна и непозната обстановка.

          Във връзка с обявеното извънредно положение на територията на Република България, свързано с разпространението на COVID-19 в световен мащаб, екипът на 105. СУ „Атанас Далчев“  ви уведомява, че от 16.03.2020 г. до 27.03.2020 година учебните занятия се прекратяват. За първи път в нашия смислен живот училищата ще останат затворени. Необичайно, но факт.

Но живота продължава и всички ние – учители, ученици и родители, трябва да направим всичко възможно образованието да продължи. На нацията ни са нужни умни и можещи хора, които да имат потенциала да се справят с подобни предизвикателства.

Уважаеми ученици,

От 16 март вие ще бъдете обучавани от разстояние. Преподавателите на 105. чрез електронния дневник, Офис 365, вайбър и фейсбук групите на класовете ще ви предоставят материали по предмети за  обучение, самоподготовка и консултации въз основа на усвоеното до момента учебно съдържание.

Подходящи за този вид обучение са и електронните варианти на учебници на различни издателства. „Просвета“ и „Клет“ вече  информираха, че осигуряват безплатен достъп до електронните варианти на учебници, а също имат и разработени видеоуроци.

Нека времето, което ще прекарате вкъщи, бъде използвано за продължаване на образованието Ви – за овладяване на учебното съдържание, което Вашите учители ще Ви преподават дистанционно.

         Уважаеми родители,

Разчитаме на Вас, на  Вашата помощ и подкрепа. Следете здравословното състояние на вашите деца. Осигурете им лични предпазни средства. При най-малко съмнение за влошаване на здравето им, незабавно потърсете медицинска помощ. Контролирайте и мотивирайте децата си да се запознават редовно с учебните материали, предоставени им по различни канали от учителите.

Само с общи усилия  можем да преодолеем трудностите и да не позволим времето извън училище да бъде загубено.

Бъдете здрави, силни и вярвайте, че скоро отново ще бъдем заедно!