Седмица на бащата

В ритъм с татко

Седмица на бащата в 4.а клас

Между  9 и 15 ноември 2020 г. в цялата страна за седма поредна година  се провежда Седмица на Бащата. Нейната цел е да постави фокус върху ползите от активното участие на бащите (и другите мъже, които участват в грижата за детето) в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето.  Тази година тя е посветена на музиката, а мотото ѝ е „В ритъм с татко!“. 
В 4.а клас главният хореограф на „Танцова къща Арамии“ Мариян Курдов запозна  учениците с особеностите на българското народно творчество в различните фолклорни области. Представи части от национални носии на повече от 100 години и призова децата да пазят в сърцата си онова, което ни е съхранило като народ – традициите, обичаите, народните песни и танци. Най-емоционалният момент от урока бе разучаването на стъпките на уникалната ни неравноделна ръченица. В края хореографът изрази своята надежда , че е успял да събуди интереса на учениците към народните танци.

Седмица на бащата в 3.а клас

„Седмица на бащата“ с благодарност към децата от 3.а клас за техните рисунки и гост г-н Мариян Курдов, който пренесе децата в необятния и уникален свят на българския фолклор!

Седмица на бащата във 2.д клас

Седмицата на бащата и във 2.д клас под наслов „Връзката е важна“ – https://bit.ly/38Nnsvz