Шампиони в турнир по хокей на трева

хокей

В последния неделен ден на м. септември се проведе XIV издание на турнира по хокей на трева за Купата на Ректора на НСА „Васил Левски“ във възрастови групи – мъже и деца до 12 години, както и III-то издание на детски хокеен фестивал „Лъвчетата“, организиран с любезното съдействие и подкрепа на Столична община по проект за развитие на детско-юношеския спорт. В хокейния многобой се включиха деца на възраст от 8 до 12 години, между които и учениците от 2.е клас с кл. ръководител Вергиния Иванова.   Състезанията, посветени на 25-годишния юбилей на клуб по хокей НСА, се организират от сектор „Хокей и флорбол“ към катедра „Футбол и тенис“, под ръководството на завеждащия сектор доц. Антонио Антонов, родител на Даниел Антонов от 6.б клас.

      При децата до 12 години отборът на КХ НСА, в който участват нашите ученици: Борислав и Калоян Иванови, Владислав и Денислав Канови, Иван Василев и Борис Паскалев (вратар на отбора) от 6.д клас, Даниел Антонов от 6.б, Александра Митова, Мира Иванова и Александра Николова  от 6.в клас и Валери Павлов от 2.е клас, завоюва Купата на Ректора на НСА, а Даниел Антонов бе отличен с индивидуална награда  „Най – полезен играч“. Участниците получиха много награди – медали,  грамоти, фланелки, връчени от официалните гости: Йорг Шенк – председател на Българската федерация по хокей на трева, проф. Красимир Петков – декан на факултет „Спорт“, Ирена Димитрова – Директор на дирекция „Спорт и младежки дейности“ към Столична община и Валентин Добрев – административен директор на НСА „Васил Левски“.

           С отборите на Клуб по хокей НСА, учениците от 105. СУ спечелиха сребърни медали от XXII  Държавно първенство по хокей на трева и  за деца  до 12 години и XXI за момичета и момчета  до 14 години, провели се в Атрим Арена ( Пловдив, 01. – 03.10.2021 г.).

Индивидуалната награда (MVP)  за  най-полезен играч при 12-годишните получи Иван Василев от 6.д клас. Високото отличие ще позволи на ученика да кандидатства за стипендия от Столична община, съгласно Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби в спорта.

         Поздравления за децата, благодарности за треньорите  – Даяна Петкова, Симона Гетова, Дмитро Крушков и най-вече на доц. Антонио Антонов.