Седмица на бащата

Портрети на татко

За поредна година учениците от 2.а и 2.б клас с класни ръководители Десислава Анастасова и Ралица Бъчварова отбелязват Седмицата на бащата в нашето училище. Това вече се превърна в хубава традиция за различните випуски. Тази година седмицата бе под надслов „Безценно с татко“ #БезценноСТатко. Защото времето, което един баща прекарва с детето си, наистина е безценно. Ролята на бащата е изключително важна в изграждането на личността на детето.
През Седмицата на бащата второкласниците играха различни щафетни игри с татковците, научиха и спазваха правилата за безопасно движение по улицата, а също и танцуваха народни танци с татко. Записаха и изпратиха кратки видеа, в които представят наистина безценни моменти на съвместно прекарано време с бащите си. Даже двама от тях- Део от 2.б и Симона от 2. а спечелиха награди за своите клипчета в конкурса на Националната кампания Да бъдеш баща- прожекция на „Малкият Никола“ – чудесен филм за малки и големи, показан тази година на фестивала „Синелибри“.
В специално ателие децата изработиха с много любов и старание картички до своите бащи, нарисуваха им портрети, направиха медали за най-активните бащи, които се включиха в инициативите и донесоха много радост, забавление и приятни мигове за децата. Колегите по физкултура Дани Иванов и Васил Василев подадоха ръка на класните и съдействаха за щафетните игри. Ето в снимки някои подбрани моменти от тази седмица.