Проект „Минзухар“

минзухар

Проектът „Минзухар“ е свободно начинание, предназначено за ученици и младежи на възраст от десет години и по-големи. Той започва като ирландска инициатива през 2005г., а сега се разшири в дванадесет страни. Амбицията е всички държави-членки на Европейския съюз да участват в проекта.

„Обучение за Холокоста“, Ирландия раздава жълти луковици на минзухари за засаждане през есента, в памет на половин милион еврейски деца, които са загинали през Холокоста и хилядите други деца, които са станали жертви на нацистките зверства.

Жълтите цветя напомнят за жълтите звезди на Давид, които евреите са принуждавани да носят при нацистката окупация.

Нашето училище се включи в този проект, учениците от 7 “в“ и  9 “а“ клас засадиха поверените ни минзухари, а днес бе проведен открит урок посветен на 27 януари- Международен възпоменателен ден в памет на жертвите на Холокоста.

Активно участие в това начинание взеха и нашите младши посланици на Европейския парламент. #epambassadorschool

Много е важно никога да не забравяме този ужасен период от европейската история между 1933 г. и 1945 г. Трябва да сме сигурни, че няма да позволим на никого или на никоя група хора да убиват или да нараняват други, защото не ги харесват или не са съгласни с техните възгледи.