Равносметката от Коледния базар

Афиш за Коледния базар

Повече от 20 години в 105. СУ „Атанас Далчев“ се провежда благотворителен коледен базар „Деца помагат на деца“.

И тази година не изневерихме на традицията. На 23 декември училището се превърна в приказна феерия на изобилие, красота и настроение. Училището беше празнично украсено и греещо в море от светлини. На атрактивно декорирани от ученици и родители щандове, разположени на 4 етажа на училището, се предлагаха невероятни неща – ръчно изработени коледни украси, подаръци и сувенири, коледния вестник на ученическия парламент, вкусни кулинарни изкушения. Това беше един шарен, весел и неповторим базар, изпълнен с много усмивки, настроение и ухаещи апетитни лакомства.

Празнична магия присъстваше в коледната къща на 3.б, а един миньон причини провокираше малки и големи да се спират пред къщата на миньоните на 3.д. Малките готвачи от 4.а предлагаха вкусни изкушения в работилница „Коледна наслада“. 11.а клас пък ни върнаха във времето на 80., изпълнено с живот и блясък десетилетие, върнаха ни към модата от 80., съчетание от цвят, игривост и комфорт, оставили отпечатък в историята. В „италиански ресторант“ 10.в предлагаха вкусни италиански пици, сладки изкушения и прекрасна италианска музика. Аромат на захарен памук се носеше от щанда на 6.в., а творби на малките художници от 5.а и 6.а вече са част от коледните подаръци, които получиха наши близки и приятели. И, разбира се, невероятните коледни щандове на всички класове, пълни с коледни съкровища, радваха посетителите и дразнеха вкусовите им рецептори.

В крайна сметка всички – и продавачи, и купувачи бяха доволни и щастливи от това, че са се докоснали до магията на Коледа, сътворена в нашето училище.

Но най-голямото удовлетворение дойде след преброяване на събраните средства. Само за два часа успяхме да съберем 30 002,65 лева!

Поздравления за всички ученици, учители, служители и родители, благодарение на които се случи коледното чудо.

Част от вкусните коледни изкушения, празнично опаковани, предоставихме на кухнята за нуждаещи се в храм „Свети Пророк Илия“.

Мили родители, благодаря ви от сърце, защото посланието е много по-силно, когато заедно работим за благородната благотворителна кауза, за която ще бъдат изразходвани събраните средства – за операция на дете от училището (операцията ще бъде в чужбина), ежемесечна стипендия на ученик (пълен сирак) от училището. Останалите средства ще бъдат разходвани по решение на училищното настоятелство.

Коледният базар по традиция беше съпроводен и с различни конкурси.

Комисия от представители на училищното настоятелство, ученическия парламент и училищното ръководство определи победителите в конкурсите:

* За най-оригинална идея:

– 2.а с класен ръководител Десислава Анастасова,

– 3.д с класен ръководител Надя Ангелова,

– 5.а с класен ръководител Йордан Коралов,

– 11.а с класен ръководител Нина Серкова.

* За коледен дух:

– 1.е с класен ръководител Моника Велкова,

– 3.б с класен ръководител Ели Георгиева,

– 7.д с класен ръководител Боян Александров,

– 11.б с класен ръководител Емилия Никова.

* За вкусна Коледа:

– 2.е с класен ръководител Мария Грахльова,

– 4.а с класен ръководител Таня Савова,

– 5.б с класен ръководител Мария Паскова,

– 10.а с класен ръководител Йорданка Антонова.

* За най-много събрани средства:

– 1.в с класен ръководител Гергана Стоилова,

– 2.д с класен ръководител Снежана Павлова,

– 3.б с класен ръководител Ели Георгиева,

– 3.д с класен ръководител Надя Ангелова,

– 5.а с класен ръководител Йордан Коралов,

– 11.а с класен ръководител Нина Серкова .

Пожелавам на всички да запазят вярата в доброто и да я предават на всички около себе си, защото благодарение на нея в живота се случват чудеса!

Трябва да продължим да вярваме в чудеса. Да вярваме в силата на Коледа, и на всички сили на Земята, които ще ни помогнат да сбъднем своите желания, каквито и да са те.

Важно е да имаме смели сърца и спокоен ум, да имаме въображение и вяра в чудесата на деня.

Цв. Костадинова