Награждаване на победители

На 08.12.2023 г. в  Гранд Хотел София се състоя церемония по награждаване на победителите в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“.

Конкурсът се провежда в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора. Целта му е превенция на поведенческите и рискови за здравето фактори, свързани с нeздравословното
хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушене.

Инициативата е на Министерството на здравеопазването (МЗ), в партньорство с Министерството на образованието и науката (МОН), Министерство на околната среда и водите (МОСВ),
Министерството на младежта и спорта (ММС), Министерството на културата (МК), Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД), Регионалния офис на Световната Здравна Организация в България (РОСЗОБ) и Български младежки Червен кръст (БМЧК).

И тази година участваха училища от цяла България. Над 3800 „посланици на здравето” създадоха и реализираха 4️1 проекта под ръководството на 360 учители.

105. СУ „Атанас Далчев“  и проектът на учениците от 6.а клас под надслов „Поглед към бъдещето с характер и талант“, с ръководители заместник-директор по УД Ирена Николова и г-н Димитър Исаев, преподавател по физическо възпитание и спорт, е удостоен с първо място и награда от Министерство на образованието и науката и награда от Министерство на околната среда и водите.

Като официални лица на събитието присъстваха министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков, заместник-министърът на образованието д-р Емилия Лазарова, представители на министерството на културата, на младежта и спорта, на ДАЗД, БМЧК и други.