Денят на розовата фланелка

pink розова фланелка тормоз


„Денят на розовата фанелка“ е международна кампания, която се провежда в различни държави по целия свят, с цел да се подчертае проблема с тормоза в училище и да се насърчи толерантността и уважението между учениците. Този ден е символичен, тъй като ученикът, който първи е носил розова фланелка, е станал жертва на тормоза и за да изразят съпричастността си към него, неговите съученици са облекли розови фланелки.

На 28.02.2024 г. със съдействието на Ученическия парламент на 105. СУ в училищния двор за пореден път се отбеляза Деня на розовата фланелка – събитие, обединяващо ученици и учители в борбата срещу тормоза. На фона на музика и на български хора, участниците се събраха, за да изразят своята подкрепа и ангажимент към толерантността и уважението в училищната общност.

Върху розови картони, изрязани във форма на тениски учениците написаха своите послания за толерантност, уважение и солидарност. Това не само даде възможност на учениците да изразят своите мисли и чувства, но и създаде емоционален и визуален принос към каузата за спиране на тормоза и за създаване на по-приятелска и по-безопасна училищна среда.