Отлично представяне на учениците от 105. СУ на Международното състезание „Математика без граници“

Скъпи ученици и учители, уважаеми родители и приятели на 105. Средно училище „Атанас Далчев“,

От 28 юни до 2 юли 2024 година в гр. Несебър се проведе 11-тият турнир на международното състезание „Математика без граници“. Тази година състезанието се проведе по нови правила и имаше изключително силна конкуренция – над 800 ученици и повече от 200 отбора от 11 държави.

105 СУ „Атанас Далчев“ взе участие с 10 индивидуални участници и 5 отбора.

В индивидуалното класиране златен медал спечели Константин Явузларов от 2. в клас, два сребърни медала бяха спечелени от Диана Иванова от 3. б клас и Тома Андреев от 2.б клас и 4 бронзови медала – от Никола Вунцов от 1. е клас, Павел Скелин от 1. б клас, Максим Жеков и Магдалена Чиликова от 2. е клас.

Отборното състезание се проведе при безпрецедентни условия. Въпреки изцяло решените задачи и пълния набор от 15 точки, на отборите от 2-ри и 3-ти клас бяха присъдени сребърни медали. Новият/стар критерий  „време“ влезе в употреба и нашите състезатели от 2-ри клас със своите 14 минути се оказаха недостатъчно бързи. Отборът на първокласниците се нареди на трето място с 14 точки и сребърен медал. Четвъртокласниците се оказаха извън класирането въпреки решените задачи.

Поздравяваме нашите талантливи деца с постигнатото и им желаем слънчево лято, безброй забавления и сбъднати мечти!