1. клас

Регистрирането и кандидатстването за прием на ученици в първи клас за учебната 2022/2023година в Общинските училища на територията на Столична община се извършват по електронен път на адрес: www.kg.sofia.bg. Кратко видео-представяне на електронна система може да видите тук, а текстови инструкции за работа с платформата – тук.

Вход в системата на Столична община за кандидатстване и прием в І клас

Отворете произволен браузър
Изпишете адреса https://kg.sofia.bg/ и заредете страницата с Информационната система за обслужване на детските заведения, подготвителните групи и първи клас в училищата.
Натиснете бутона за ВХОД – горе в дясно на страницата.
Попълнете данните на СЕМЕЙНИЯ профил, с който сте участвали в кампанията за прием в детската градина. Ако сте забравили паролата на профила си, използвайте опцията „Забравена парола“.      
Възстановяването на забравена парола става бързо и лесно, ако си спомняте от коя електронна поща и с данните на кой родител сте направили регистрацията на СЕМЕЙНИЯ профил
Влезте в електронната си поща и проследете връзката.
Ще получите нова парола и указание как да я смените след влизане в профила си.
Ако НЕ си спомняте от коя електронна поща сте направили регистрацията на семейния профил, използвайте опцията „Обратна връзка“ – може да я откриете най-отдолу на страницата за прием.
Попълнете полетата и изпратете заявката. На посочената електронна поща ще получите инструкции.


В случай, че родителят/настойникът е в невъзможност по обективни причини сам да създаде електронен профил на детето, е задължително да попълни в училището по прилежащ район писмено заявление по образец с всички данни, необходими за регистрирането и кандидатстването. Данните се въвеждат в електронната система от директорите на училищата или упълномощено със заповед лице в съшия ден.

Свободните места ще бъдат обявени на 26 април 2022 г. Профилите и кандидатурите на децата могат да бъдат актуализирани от родителите от тази дата до 10:00 ч. на 6 юни, когато системата ще бъде заключена.

Класиранията се извършват според графика на дейностите съгласно въведената от родителя/настойника информация.
Водещ критерий е близостта на училището до постоянния/настоящия адрес на детето. Прилежащите райони на 105. СУ може да видите тук.
Децата могат да кандидатстват за приемане в неограничен брой училища, но всяко дете ще бъде класирано само в едно училище, като класиранията се извършват по реда на желанията.
След всяко класиране родителят/настойникът получава информация по електронна поща за статуса на детето му – класирано/некласирано. Задължение на родителите/настойникът е да следят информацията за класиранията и да спазват сроковете за записване.


ВИДОВЕ ПАРАЛЕЛКИ ЗА ПЪРВИ КЛАС

ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА

Брой паралелки – 6

Брой ученици в паралелка – 24

ПаралелкаИУЧ
Изобразително изкуствоИзобразително изкуство – 2 ч. Български език и литература – 1 ч.  
Италиански езикИталиански език – 2 ч. Български език и литература – 1 ч.  
Английски езикАнглийски език – 2 ч. Български език и литература – 1 ч.  
Информационни технологииИнформационни технологии – 1 ч. Български език и литература – 1 ч. Математика – 1 ч.  
Математика и природни наукиМатематика – 2 ч. Родинознание – 1 ч.

График на дейностите за прием на ученици в първи клас за учебната 2022/2023 годинаПрезентация за приема в 1. клас


През 2022/2023 учеб на година в 1.клас в 105. СУ „Атанас Далчев“ – презентация