Седмица на бащата в 3.а клас с класен ръководител г-жа Десислава Анастасова

ВЕЛОПОХОД за пораснали момчета и техните деца в парка

БАЩИ ЗА ПРИМЕР

СЕДМИЦА НА БАЩАТА

9 – 15.11.2015

В мероприятието взеха участие около 50 родители и ученици  от ІІІ-„а“ клас с класен ръководител Десислава Анастасова. Покана към бащите бе публикувана на сайта на класа. Децата изработиха медали за родителите си. Бяха подготвени розови и сини листи, на които бащата да нарисува своето дете и да довърши изречението „ Да си баща е …“, както и грамоти за всеки баща.
На 14.11. в 11:00ч. в   парк     „Мир и дружба“- Студентски град учениците и техните родители взеха участие във   велопохода. Предварително на всеки баща бе поставен стикер с името, за да могат по-лесно да общуват един с друг. Един баща проведе кратка беседа за ползите от карането на колело и инструктаж за безопасност.

Последва „Закуска на тревата“ с неща приготвени от татковците.

Оформиха се 5 отбора по 8 човека, които си измислиха и изиграха своето име, боен вик и капитан. Те взеха участие в „Състезавам се с татко“:

– щафетна игра, при която баща и дете са със завързани един за друг крака;

– „Волейбол с балони“ – участниците хващат четирите края на една хавлия и се опитват да прехвърлят балон пълен с вода в полето на другия отбор.

„Разпознай ме тате“  бе следващата игра, в която бащата със завързани очи трябва да открие своето дете сред останалите.

Играта „Телефон“ завърши инициативата с думите „ Благодаря ти за участието!“.

Атмосферата на събитието би емоционална. Родители и деца си тръгнаха прегърнати и удовлетворени. Изразиха своето съжаление, че подобни мероприятия не се случват по-често. Майките бяха впечатлени от своите съпрузи и споделиха, че моментите, които татковците прекарват с децата си и семейството са все по-малко, заради натовареното им ежедневие. 

Като класен ръководител съм приятно изненадана от мащаба, който постигнах тази година. В инициативата не успяха да се включат само шестима родители. Често съм благодарила за късмета си в класа ми да няма агресивни и конфликтни ученици. Днес си давам сметка, че заслуга за това имат бащите, които активно участват в живота на своите деца, с търпение изслушват техните проблеми, подкрепят ги и се гордеят с успехите им и не пропускат да се забавляват заедно.

poster_from_postermywall

SANYO DIGITAL CAMERA
SANYO DIGITAL CAMERA
SANYO DIGITAL CAMERA
SANYO DIGITAL CAMERA
SANYO DIGITAL CAMERA
SANYO DIGITAL CAMERA
SANYO DIGITAL CAMERA
SANYO DIGITAL CAMERA
SANYO DIGITAL CAMERA
SANYO DIGITAL CAMERA
SANYO DIGITAL CAMERA
SANYO DIGITAL CAMERA