НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ – Прожекции на 25.10.2017г.

будители

Прожекции за 6.клас от 12,30ч, а за 8.клас от 13,40ч в актовата зала на училището.
През последните години Столична библиотека открива нови пространства на знания и информация в културната инфраструктура на София, привлича млади читателски публики и търси модерни креативни формати на общуване с потребителите в контекста на политиките, залегнали в „СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА КУЛТУРАТА В СОФИЯ 2013 – 2023 г.”. След традиционните инициативи на Столична библиотека като Зелени библиотеки, Библиотека в планината, културни прояви на открито – творчески срещи и литературни четения, най-голямата публична библиотека в страната ви представя най-новия си Мобилен филиал „Библиобус”, който ще гостува на район „Изгрев“ на 25 октомври от 11,30 до 14,00 часа в двора на 105 СУ „Атанас Далчев“.
Чрез кампанията на библиобуса „Книгите идват при вас“ искаме да насърчим необходимостта от четене, ученето през целия живот, качеството на образованието и разширяване на достъпа до дигитални ресурси с културното ни наследство, а чрез различни образователни инициативи очакваме да подобрим нивото на грамотност на децата и подрастващите и качеството на социален живот.
Библиобусът разполага с над 700 тома от най-новите и интересни книги художествена, научно-популярна и детска литература от съвременни и класически български и чуждестранни автори.
Той предлага следните услуги:
• компютър, свързан с мрежата на Столична библиотека и нейните ресурси (достъп до електронния каталог, електронни бази данни, дигитални платформи);
• предварително онлайн поръчване и заемане на книги и списания;
• срещи с писатели, поети, художници, литературни четения, изложби, арт ателиета и образователни курсове за деца.
Първите читателски карти ще бъдат безплатни. За да се заемат книги, читателите трябва да се регистрират и да заплатят годишна такса от 5 лв. за ученици и пенсионери, 8 лв. за всички останали. Могат да се заемат до 7 книги за срок от 20 дни и могат да се върнат при следващото посещение на библиобуса или в Столична библиотека и нейните филиали.
Библиобусът ще бъде в двора на училището от 11,30 до 14,00 часа и ще очаква учениците да станат читатели на Столична библиотека и да си изберат или поръчат своята книга.За читателска карта на Столична библиотека Филиал Студентски са необходими:
1.Три имена
2.ЕГН
3. Мейл
4.Телефон на един от родителите
5.Точен адрес по лична карта на родител
6. Снимка
Картата е безплатна, като важи за 1 година от датата на издаването й.