Добри практики – Урок по добротворчество с 2.б клас и г-жа Вергиния Иванова

врабчета

Урок по добротворчество

 

Дали София ще бъде следващата столица след Лондон и Париж, където домашните врабчета ще изчезнат напълно? Това зависи от всички нас…

 

На 5. декември учениците от 2. б клас с класен ръководител  Вергиния Иванова се включиха в инициативата на Българското дружество за защита на птиците ( БДЗП) „ Зрънце любов“  – как да помогнем на птиците около нас.

По време на урока учениците показаха отлични знания за основните видове птици, които могат да се срещнат в градска среда и техните проблеми свързани с изхранването и оцеляването им през студените зимни месеци.

Присъстващите родители и  г- жа Евелина Стоянова  от СО – район „Изгрев“ се включиха в изработването на хранилки за птиците, давайки им своето зрънце любов.

Г- жа Костадинова – директор на 105. СУ „Ат. Далчев“ връчи на децата грамоти „ Млад  изледовател“, а Мариана Вълчева – представител на БДЗП –  сертификати „Млад орнитолог“.

Изработените хранилки за птици ще бъдат окачени на дървета в училищния двор. Така учениците ще имат възможност да наблюдават поведението на птиците и да се грижат за тяхната зимна трапеза.

 

Ето и посланието на малките ученици:

Предай идеята нататък. 

Сподели с приятели, разкажи в социалните мрежи.

Ти знаеш по-добре как да помогнеш идеята да намери нови съмишленици. Защото когато сме много, промяната е по-голяма. Защото всяко зрънце, подарено на птиците, е зрънце любов!