Учители-будители в дигиталната епоха на 105.СУ

дигитален

Учители будители в дигиталната епоха 2017 на 105.СУ вече са : Десислава Анастасова, Мария Стоилкова, Ралица Вълова и Румяна Тунева.За седма поредна година в Деня на будителите Националният център за безопасен интернет обявява началото на кампанията си за 2017 година „Учител-будител в дигиталната епоха“. Каним всички учители на ученици от 1 до 12 клас да се възползват от подготвените за целта планове за уроци и презентации за развиване на дигитално-медийната грамотност на учениците.
Целта на инициативата е да насърчи диалога между ученици и учители по теми, които подпомагат развитието на дигитална и медийна грамотност и безопасното поведение в интернет.

За втора поредна година темата на „Учител-будител“ е развиването на дигиталната и медийна грамотност на учениците. Вярваме, че това е изключително важно за формирането на основни умения и успешни стратегии за справяне в ерата на дигиталните технологии в ключови сфери от живота: учене, намиране и оценка на информация, активно гражданство, намиране на работа, забавление и общуване.