Участие в международно състезание по английски език „Лингвистично кенгуру“

Състезанието се провежда от Асоциация на Кеймбидж училищата в България и е продължение на Състезанието по английски език на Асоциацията. За разлика от предходните години, състезанието ще има и международен кръг. Учениците се явяват на езикови нива А1, А2, В1 и В2. Такса участие 16 лв. при учителите по английски език.. Състезанието ще се проведе на 10.03.2018г. Повече информация на https://www.cambridgeschools.bg/kgl-2018

Защо да участвате в състезанието KGL?

Станете едни от над 6 000 000 ученици и се включете в състезанието. Повече от 70 страни участваха в KGL през 2016 г. Kangaroo е най-голямото училищно състезание в света. Kangaroo Global English е най-мащабното състезание по английски език в целия свят. Станете част от това страхотно изживяване и се присъединете към международната общност на KGL.

Състезанието KGL се организира от International Testing Authority и Institute for the Development of Educational Assessment.

● Състезанието KGL обхваща всички ученици от 8 до 18 години, които изучават английски като чужд език в училище-член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

● Състезанието KGL мотивира учениците със забавни и интересни тестове

● Състезанието KGL е с най-високо качество и отговаря на международните стандарти

● Състезанието обхваща нива А1 до В2+ и е ориентирано към изискванията на Общата Европейска Езикова Рамка

● Класираните на всички нива получават награди

● Състезанието подготвя учениците за предстоящите им езикови изпити

● Състезанието подкрепя местни благотворителни организации. Процент от таксата за участие в цял свят се дава за благотворителност.

Всички участници се явяват на тест за нивото, което са избрали. Тестът се състои от 40 въпроса с множествен избор. Участниците имат 60 минути да направят теста.

● Резултатите от етап 1 ще бъдат готови до 1 месец след теста.

●Етап 2 се състои от тест с 40 въпроса с множествен избор, 1 задача за слушане (10 мин.) и една писмена задача. Участниците имат 1 час и 20 минути да направят теста.

● Имената на класираните на 1, 2 и 3 място се обявават след оценка на работите от етап 2. Допълнителни резултати не се публикуват.

● Всички участници получават сертификат за участие в KGL състезанието.

● На специална церемония по награждаването победителите и техните учители получават награди.

● Победители от етап 2 (националния кръг) се присъединяват към останалите победители от другите страни за 3 дни и се явяват на Global Winner contest, което се провежда в страната домакин. Тя се определя всяка година.

● Победителят в Global Winner contest се избира на базата на представянето му на компютърно преведен тест, писмена работа и представяне пред международна комисия.

● Победителят в Global Winner contest и класираният на второ място участник получават стипендия, която могат да използват за образователни цели.

 

Какъв е регламентът на състезанието?

ТУК ще намерите регламента на състезанието, изискванията към кандидатите и насоки за провеждане на теста.

 

Примерни тестове

Можете да свалите примерни тестове и да се запознаете с формата на задачите. Внимание! Дадени са само откъси от задачите, за да получат кандидатите представа за формата им.

 

Примерен тест А1

Примерен тест А2

Примерен тест B1

Примерен тест B2

 

РЕГИСТРАЦИОННА ФОРМА ЗА УЧАСТИЕ НА УЧЕНИЦИ В СЪСТЕЗАНИЕТО