Час по врабчета с 2.б клас и г-жа Вергиния Иванова

час по врабчета

Час по врабчета

На 20. април учениците от 2. б клас и г-жа Вергиния Иванова, заедно с Българското дружество за защита на птиците,  проведоха    Час по врабчета в . Идеята на този интердисциплинарен урок  е да въведе малките ученици в темата за врабчетата чрез комбинация от научни факти за вида и рисковете пред него

( Човекът и природата); словесни задачки (Български език и литература) и занимания от сферата на предметите Технологии и предприемачество, Изобразително изкуство  и Музика.

Освен чисто образователни задачи урокът имаше за цел да мотивира децата да се включат в преброяването на врабчетата. 

  На 20. април  малките врабчебройци от 2.б клас  дадоха  старт на  кампанията  на БДЗП „НИЕ ВРАБЧЕТАТА“ 2.

   Врабчетата намаляват и това е факт. За последните 10 години са с 30% по- малко. Ще продължи ли тази тенденция и има ли вероятност любимите ни градски птици да изчезнат напълно от живота ни?

СТАНИ ВРАБЧЕБРОЕЦ

    Преброяването ще е на 12. май (събота) между 9 и 12 часа. Всеки „врабчеброец“ трябва отдели само 10 минути в този времеви интервал. Регистрация на vrabcheta.bg

Резултатите от преброяването ще бъдат обявени на 14 май. Всеки ученик, регистриран на сайта и участвал в броенето, може да спечели екскурзия за целия си клас до природозащитния център „Пода“ край Бургас.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/deca-se-vkljuchiha-v-prebrojavaneto-na-vrabchetata-u-nas.html