Нейно Превъзходителство посланик на Република Азербайджан д-р Наргиз Гурбанова в 105.СУ

посещение

По съвместна инициатива на посланика на Република Азербайджан д-р Наргиз Гурбанова и кмета на СО – район „Изгрев“ инж. Цветомир Жеков, четвъртокласници от 105 СУ „Атанас Далчев“ се срещнаха с Гергана Георгиева – избрана от дипоматическата мисия на Азербайджан по проекта „Посланик за един ден„.
Конкурсът „Посланик за един ден“ се организира за втора поредна година от дамите от Дипломатическия корпус в България, по идея на посланичката на Великобритания. Инициативата се провежда по повод Международния ден на жената – 8 март и дава възможност на млади български момичета да влязат в ролята на дамите- посланици.
Срещата в 105 СУ„Атанас Далчев“ е резултат от отличните отношения, които СО-район „Изгрев“ поддържа с 13-те посолства от 4 континента, които се намират на територията на нашия район, между които и дипломатическата мисия на Азербайджан. Нейният ръководител д-р Наргиз Гурбанова проведе първата си среща с инж. Цветомир Жеков непосредствено след пристигането си в България преди 3 години, по време на която беше очертано бъдещото сътрудничество.
Тази година в ролята на „Посланик за един ден“ на Азербейджан влезе 15-годишната Гергана Георгиева от Видин, която учи „Компютърна техника и технологии“ в Професионална гимназия „Асен Златаров“. По този повод тя заедно с преподавателя си по Информационни технологии г-жа Десислава Цокова, изнесе открит урок на учениците от 4г клас с класен ръководител г-жа Мария Стоилкова. Децата научиха повече за технологиите, програмирането и роботиката. Най-голям интерес за учениците бе демонстрацията на Гергана как се изработва робот, както и видео от състезание по роботика, в което тя участва заедно със съучениците си от Видин.
На събитието присъстваха кметът инж. Жеков, Н. Пр. г-ж Гурбанова, зам.- кметът на СО – район „Изгрев“ Веселин Петков, началникът на отдел „Образование“ Весела Политова, посрещнати от домакините – г-жа Цветанка Костадинова – директор на 105 СУ „Атанас Далчев“ и преподаватели.

Снимка на Район Изгрев - Столична община / District Izgrev - Sofia Municipality /.
Снимка на Район Изгрев - Столична община / District Izgrev - Sofia Municipality /.
Снимка на Район Изгрев - Столична община / District Izgrev - Sofia Municipality /.