„Истинският мъж не обича да говори празни приказки“- “Седмица на бащата” 2019 с 3.а и 3.в клас в 105

Седмица на бащата

Под мотото „Истинският мъж не обича да говори празни приказки“ между 11 и 17 ноември в 105. СУ „Атанас Далчев“ се проведе “Седмица на бащата” 2019, посветена на четенето с татко или друг важен за децата мъж.

          Традиционно за поредна година в редица класове от начален етап се организираха разнообразни инициативи, които повдигат въпроса за активното бащинство като се отправя послание за истинската връзка между децата и техните родители чрез четенето заедно. Да четеш заедно със своето дете му вдъхва самоувереност, помага му да се справи в трудни ситуации, сближава родителите и децата по неповторим начин  и започва големия разговор за ценностите и важните неща в живота.

  Учениците от 3.а и 3.в клас с класни ръководители Десислава Анастасова и Ралица Бъчварова поканиха своите бащи да се включат в часовете по четене и по физическо възпитание и спорт. За целта учениците направиха покани за мъжете, които са значими в техния живот, написаха съчинение на тема „Моят татко“ и изработиха картина с послание към тях като награда.  Няколко бащи споделиха с децата своите любими книги и играха щафетни игри, футбол и народна топка с тях. Всеки родител получи от своето дете специално изработена  вратовръзка. На някои от събитията присъства и г-жа Костадинова.

Разделихме се с мисълта на Алберт Айнщайн, изказана   от един родител „Ако искате децата ви да бъдат интелигентни, четете им приказки. Ако искате те да бъдат по-интелигентни, четете им повече приказки.“