Седмица на четенето

book книга

През изминалата седмица се проведе традиционната за училището „Седмица на четенето“. В нея се поставя акцент върху мотивиране на учениците да четат, изграждане на траен интерес към литературата и повишаване на функционалната грамотност на подрастващите. Учениците бяха включени в различни инициативи за насърчаване на интереса към четенето, реализирани под формата на: разнообразни игри, маратон на четенето, драматизация на приказки, състезания, ден на книгата, изложби и проекти за корица на любима книга. При реализирането на дейностите много учители осъществиха партньорство с порасналите вече каки и батковци, с родителите, бабите и дядовците и не на последно място с ръководството на 105. училище. Благодарности на всички участници!

Една съвместна инициатива на най-големите и най-малките ученици от начален етап.

В краткото видео можете да видите „Седмицата на четенето“ във 2.а и 2.б класове, с класни р-ли Д. Анастасова и Р. Бъчварова.

ЗА ЧЕТЕНЕТО… ПРЕДИ, ПО ВРЕМЕ И СЛЕД „СЕДМИЦАТА НА ЧЕТЕНЕТО“

Четенето е важна част от живота на хората. Въпреки напредналите технологии, то остава оня невероятен свят, в който всеки човек се озовава, щом започне да чете.

 За необходимостта и ползите от него говориха учениците от 8а, 8б и 8 в клас и от 12 а клас.

Най-малките и най-големите представители на гимназиален етап изразиха своите позиции в публични изказвания, направени в часовете по български език и литература на г-жа Миглена Вергилова.