Среща с писателя Йото Пацов

Среща с писател

Днес учениците от 2.а  и 2.б класове се срещнаха с писателя Йото Пацов. Той е носител на наградата на Съюза на българските писатели за проза за 2010 година, на наградата за принос в съвременната българска литература, носител е и на наградата Нике на Лигата на българските писатели в САЩ и по света за цялостно творчество.
Писателят по увлекателен начин запозна децата с пътя на книгата от древността до днес. Разказа им забавни и вълнуващи истории от своите пътешествия по света като журналист. Сподели, че за да станеш писател, е необходимо преди това да си чел много и да си преживял нещата, за които пишеш. Въпросите на децата бяха многобройни и с голям интерес очакваха отговорите. На раздяла подари на класните ръководители Д. Анастасова и Р. Бъчварова две от книгите си с обещание за нова среща, когато излезе от печат новата му детска книжка „Тракийски приказки“.
Срещата е по повод инициативата на Европейската комисия –  27 март Ден на европейските автори. Г-жа Мария Габриел, Европейски комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младежта, официално откри тази инициатива в София.
Благодарности на издателство „Потайниче“, което съдейства за провеждането на тази среща!