Спортен празник

На 29.09.2023 г. училището ще се превърне в център на спортната емоция, тъй като ще се проведе голямото училищно спортно събитие. В този ден всички ученици от 1. до 12. клас ще се включат в разнообразни спортни активности. Това спортно събитие се провежда по случай Европейския ден на спорта в училище, проект на Сдружението „BG Бъди активен“, който има за цел да насърчи здравословния начин на живот и активната физическа дейност.

Учениците ще имат възможност да опитат осем различни вида спорт. Първи клас ще играят бадминтон, докато второкласниците ще изпробват уменията си в таекуондо. Третокласниците ще се занимават с волейбол, а четвърти и пети клас ще се включат в баскетболните двубои. Шестокласниците и седмокласниците ще излязат на футболното поле, а осмокласниците и деветокласниците ще се предизвикат в стрелба с лък. Учениците от 10, 11 и 12 клас ще се съревновават в хандбал. За всички участници ще има и зумба, за да се насърчи участието на всички в събитието.

Освен спортните дейности, училището ще бъде домакин на благотворителна арт галерия, в която ще бъдат изложени картини, създадени от нашите талантливи ученици. Събраните средства от продажбата на картините ще бъдат използвани за закупуване на спортни принадлежности за домове за деца, лишени от родителска грижа, с инициативата на „Бизнесклуб“ към Софийския университет.

Спортното мероприятие е и част от Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“, който се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести. Този конкурс, организиран от МЗ, цели да насърчи учениците да бъдат активни представители на здравословния начин на живот и да споделят важни послания за грижата за собственото си здраве.

Спортният празник ще приключи в 13 часа с награждаване на изявени в областта на спорта ученици.

Този ден обещава да бъде изпълнен с енергия, спортни постижения, изкуство и здравословна информация.

Партньори на мероприятието са:

  • „Декатлон България“ – генерален партньор
  • Арт магазин „Импресия“
  • „Девин“ ЕАД
  • „Freshko“
  • „Житен дар“
  • „Cardinal bites“
  • „Harmonica“
  • „Гризети“