Спортни игри

На 6.10.2023 година, точно в 11 часа в двора на училището започна заключителното мероприятие по Проект в изпълнение на Стратегия за развитие на физическата активност, физическото възпитание, спорта и спорт-туристическата дейност в Столична община „София спортува“, Програма „Спорт за деца и ученици”.

Събитието започна със зареждаща музика и топло посрещане от водещите. Те представиха целта на мероприятието, а именно насърчаване на здравословния начин на живот и спорта сред подрастващите. Последваха невероятните демонстративни съчетания на Клуб по спортна аеробика “Ахат-М”, Клуб по спортна акробатика “ЦСКА” и СК “Таекуондо-фитнес НСА”.

Учениците от 105. СУ с увлечение и ентусиазъм се включиха в разнообразните дейности на проекта – научиха за историята на спорта, за олимпизма и олимпийското движение; развиваха своите умения в различни видове спорт като плуване, конна езда, туризъм, алпинизъм, утринна гимнастика, умения за водна безопасност и първа долекарска помощ.

Събитието от петък, 6.10., включваше щафетни игри, където малки и големи се състезаваха с ентусиазъм. Отборите бяха разделени в три категории – по 3 отбора в начален и прогимназиален етап и 2 отбора в категория „Гимназиален етап и учители“. Участниците в надпреварата бяха облечени в цветовете на олимпийските кръгове, а игрите носеха олимпийския дух и ценности.

Наши благодарности отиват и към Столична община и тяхната финансова подкрепа.
Благодарим и на нашите партньорите – НСА “Васил Левски”, „Декатлон България“, издателство „Просвета“, „Лактима Балкан“, “е-Лек”, „Нидея“, „Cardinal Bites“ и „Green day“, за техните ценни приноси и подкрепа за спорта и здравето на децата.

Спортът е наш приятел и връзка със здравето ни. Този ден беше празник на радостта и движението. Вярваме, че подобни събития са необходими за развитието на бъдещите поколения и за създаването на здравословна и силна общност.