Изложба в РУО

На 06.12.2023 г. в сградата на РУО София-град се откри изложба с творби на ученици от 105. СУ „Атанас Далчев“, с ръководители Светла Симеонова и Йордан Коралов. Инициативата е на г-жа Ваня Блъскова, старши експерт по изкуства и по повод 120 години от рождението на видния поет и преводач Атанас Далчев, чието име носи нашето училище.

Тържествени слова, изпълнени с емоционалност и топлота, поднесоха г-жа Ваня Кастрева – Началник на РУО София-град и г-жа Цветанка Костадинова – Директор на 105. СУ“ Атанас Далчев”.
Мотото на изложбата е “Художникът и вятъра“, вдъхновено от едноименното стихотворение на Далчев. В експозицията са включени 35 прекрасни детски творби в областта на изящните и декоративно-приложните изкуства, в почти всички жанрове. Със свои рисунки участват и най-малките ученици от паралелките с разширено изучаване на изобразително изкуство.

Тържественото откриване бе съпроводено от музикално изпълнение на вокална група “D`a voices“, с ръководители Дарина Иванова и Огнян Иванов.

Учениците подариха на г-жа Кастрева и г-жа Блъскова свои творби, изобразяващи и символизиращи връзката на италианската и българската култура. Художниците Светла Симеонова и Йордан Коралов изказаха своята благодарност към РУО, Ръководството на училището и Училищното настоятелство.