Коледен базар „Деца помагат на деца“

Скъпи ученици,
Уважаеми колеги,
Уважаеми родители,

На 22 декември за 24 път в училището се проведе благотворителен коледен базар „Деца помагат на деца“. Коледният базар се осъществява с подкрепата на Училищното настоятелство. И тази година не изневерихме на традицията. За пореден път училището ни се превърна в приказна феерия на изобилие, вълшебства, креативност, красота и настроение. На атрактивно декорирани от ученици, учители и родители щандове, разположени по коридори и класни стаи на 4-те етажа, се предлагаха невероятни неща – ръчно изработени коледни украси, подаръци и сувенири, вкусни кулинарни изкушения. Това беше един пъстър, весел и неповторим базар, изпълнен с много настроение, усмивки, ухаещи ароматни лакомства с дъх на Коледа и традиции.

Ученици, учители, родители и гости бяха доволни, че са се докоснали до сътворената в училище магия на Коледа. Събраните средства на Коледния базар са повече от 36 000 лв. Средствата ще бъдат използвани за подпомагане на деца – сираци, на деца в неравностойно положение, за награди на ученици, класирани на призови места на състезания, конкурси, олимпиади.

Голяма част от кулинарните изкушения за поредна година предоставихме на храм „Свети Пророк Илия“ за социално слаби и бездомни хора.

Правейки добро е най-достойния начин да покажем любовта, която се крие в сърцата ни, а всяка капчица добро може да сътвори най-безценния дар, да сътвори чудеса. Та нали на Коледа се случват чудеса!!!

Добротворството е мисия на училището. Пример за учениците. Привилегия. Даване на надежда и живителен въздух на нуждаещите се. Прозрение в бъдещето, че посятото семе ще даде плод.

За няколко часа се пренесохме в един вълшебен свят, с усмихнати лица, вкусна домашно приготвена храна, блещукащи светлини. И всичко това е благодарение на ученици, учители и родители.

Благодаря на всички вас – ученици, учители и родители за добротворството, за приказната реалност, която би могла да се претвори в „живия живот“, за да стане по – добър, по-красив и по-добър!
Благодаря!

Това е поредното доказателство, че заедно можем да постигаме общите ни цели, а именно – да създадем училищна общност, която е най-подходяща за учениците.

И нека заедно успяваме и през 2024!!!

Пожелавам ви година, препълнена с мечти, които се
сбъдват, цели, които се постигат, и моменти на истинско щастие и вдъхновение.

Нека 2024 бъде пълна с приключения, радост и моменти, които да останат завинаги в сърцата ви. Да бъде източник на вдъхновение и радост за вас и вашите близки!

Цв.Костадинова